Как да намалим битовите отпадъци

Преди да се заемем с изхвърляне на старите неща, каквито са празните кутии, опаковки и бутилки е добре да помислим дали не може да им даден втори шанс за живот. Или, както се казва втора употреба отпадъци. На вашето внимание няколко свежи идеи, как да се вдъхновим и да направим оригинални проекти. Това може да е изключително разнообразно, а ето и тях:

  1. Стари консервни кутии – разбира се ако нямате време да се занимавате с предаване на подобен вид материали за рециклиране и на вторични отпадъци, сега може да реставрирате непотребния предмет. За целта махнете капака на консервната кутия и с долната част от нея направете малка саксия, която може да монтирате на балкона, а в нея да засадите цвете.
  2. Стъклени буркани – стъклените буркани с капак на винт могат да вършат чудесна работа за съхранение на подправки, билки леща, боб, ориз, коренни растения и др.
  3. Стария буркан от мед може да се ползва за касичка. Такъв тип буркани имат красив дизайн и могат да свършат идеална работа за съхранение на пари, касичка за децата или друг тип сувенирна кутия. В нея може да съхранявате стари сувенирни неща, снимки от пътешествия или да напълните с миди и камъчета и да превърнете в чудесен ек ебан.
  4. Пластмасови шишета – в тях може да съхранявате вода за няколко дни. Стайните растения не обичат да бъдат поливани със студена вода. Ето, защо е добре тя да се затопля и оставя на стайна температура за няколко дни. Пластмасовите бутилки ще свършат идеална работа.
  5. Опаковки от подаръци, целофани и фолио – могат да влязат в употреба във всеки един извънреден момент. В случаи, че нямате под ръка нови такива, винаги може да импровизирате със старите опаковки и да придадете красива външност на предмети, подаръци или да облицовате вази и бутилки.

Това са само част от идеите, с които може да допринесете за опазване на околната среда, без изхвърляне на не разграждащи се материали, винаги има и по-лесен начин, чрез предаването им на вторични суровини.